9th August 2012

Post

Reviews

BAD JESUS EXPERIENCE - II 10” (Kämänen ja Tuskanen Grey Nunchaku)

Tehdään selväksi se, että BJE on yksi parhaita bändejä Suomessa tällä hetkellä ja nykyisin täällä on tosi paljon hyviä bändejä. BJE on ihan oikeasti vihaiselta ja rehelliseltä kuulostava ryhmä. Ei yritetä olla väkisin jotain, eikä yritetä mahtua mihinkään tiettyyn tyyliin. Soitetaan vaan nopeeta ja kovaa ja hyvin yhteen, niin siitähän tulee väkisinkin hyvää musiikkia, ainakin tässä tapauksessa. Onnekseen ja arvioijan epäonneksi tämä on niitä bändejä, joita ei ihan helposti mihinkään tiettyyn lokeroon tungeta. Perusideana on, että nopeeta ja tiukasti eli hardcorepunkkia, mutta biiseissä on kuitenkin vaihtelevuutta ja vaihdoksia, mielenkiinto todellakin pysyy yllä koko ajan. Siihen päälle dystooppiset visiot Sannan huutamana, niin mä oon myyty. Tämän levyn B-puoli on todella hyvä kokonaisuus ja biisejä rakennetaan erittäin hienosti! Suosittelen erittäin lämpimästi! (.m.)

Toinen Vaihtoehto #240 (4/2012)Jeesus, Veikki Seivästäjä ja herra Snellman aiheuttavat pahoja viboja jo toistamiseen.

Bad Jesus Experience on herätellyt kutkuttavaa ja tervettä kiinnostusta parin viime vuoden aikana. Pippuristen keikkojen, pippuristen ensimmäisen kymppituumaisen ja pippurisen vokaalityöskentelyn myötä en ihmettele yhtään, minkä vuoksi kehuja satelee joka suunnasta. Armon vuonna 2012 Bad Jesus Experience on iskenyt toisenkin kymppituumaisen pihalle

Söpöistä kissimirreistä ei heti arvaisi kyseessä olevan kiukkuinen hardcore-lätty. Hardcoreahan julkaistaan tässä maassa hyvinkin runsaasti tätä nykyä, mutta Bad Jesus Experiencen eduksi voitaneen laskea bändin tunnistettava soundi. Sannan vihainen ulosanti on vain se kuuluisa kirsikka kakun päällä, sillä Bad Jesus Experiencellä on täysin oma soundinsa. Änkeriä ja tyylikkyyttä löytyy sopivissa suhteissa – se on todettu jo aiemmin – mutta BJE tuntuu vain tiukentavan otettaan reippaan musiikin tekemisestä. Nyansseja sun muita löytyy sen verran paljon, että kiekko pysyy mielenkiintoisena.

Hyppään kyllä ”Tässä ovat palaset kohdallaan” -bandwagoniin, mutta ihan vuoden kovimmaksi hardcore-plätyksi en tätä kiekkoa uskalla ihan vielä kehaista. Yksittäisiä biisejä on melko hankala nostaa esille parin pikakuuntelun perusteella, mutta kieputuskertojen lisääntyessä huomaa huutavansa mukana. Suositeltava levy.

Levyarviot · Jouni Parkku · 6. elokuuta 2012 

4/5 

Julkaisija: Grey Inferno Records, Kämäset Levyt Records, Nunchakupunk, Tuska & Ahdistus (julkaistu: 25.4.2012)

Lammas Zine 2012

Tagged: Bad Jesus ExperienceReviewToinen VaihtoehtoLammas Zine2012

3rd May 2012

Photo

Bad Jesus Experience - II 10” (GI10-002)
Paskalla Täytetyn Luonnonsuolen Cul De SacKaksi KaupunkiaMellakkapoliisitHerra SnellmanFinlandiaRottaVeikki SeivästäjäHengittävät KoneetTeot Joista Meidät MuistetaanMisantropiaCo-release with Tuska & Ahdistus, Kämäset Levyt and Nunchakupunk (2012)
<a href=”http://badjesusexperience.bandcamp.com/track/herra-snellman” data-mce-href=”http://badjesusexperience.bandcamp.com/track/herra-snellman”>Herra Snellman by Bad Jesus Experience</a> <a href=”http://badjesusexperience.bandcamp.com/track/misantropia” data-mce-href=”http://badjesusexperience.bandcamp.com/track/misantropia”>Misantropia by Bad Jesus Experience</a>

Bad Jesus Experience - II 10” (GI10-002)

Paskalla Täytetyn Luonnonsuolen Cul De Sac
Kaksi Kaupunkia
Mellakkapoliisit
Herra Snellman
Finlandia
Rotta
Veikki Seivästäjä
Hengittävät Koneet
Teot Joista Meidät Muistetaan
Misantropia

Co-release with Tuska & Ahdistus, Kämäset Levyt and Nunchakupunk (2012)Tagged: Bad Jesus ExperienceGrey Inferno RecordsTuska & AhdistusKämäset LevytNunchakupunk10 inch2012PunkHardcore

3rd May 2012

Video

Bad Jesus Experience live @ Vastavirta-klubi 9.12.2011

Tagged: Bad Jesus ExperienceVideoVastavirta2011Tampere

3rd May 2012

Post

Reviews

BAD JESUS EXPERIENCE - “Demokratia” 10”

These nine tracks by Finland’s BAD JESUS EXPERIENCE are a solid and great update of the raw, garage-ier edge of early Finnish hardcore punk combined with current European tendency towards melody. Think GORILLA ANGREB, but with more of a reliance on the blunt slugfest nature of Finnish punk (e.g. IKBAL label, proto-hardcore-era). The female vocals teeter between melodic singing and outright screams, sung entirely in Finnish, with little clue or translation of the lyrics, captured in a relatively clean, but in no way “modern” recording that does not detracts from its impact. Not over-the-top trash; more mid-tempo, rage tempered with hints of melody. Recommended and ace! (KS)
(Grey Inferno)

MRR #330 Fall 2010

Top Tens from MRR #329 • Oct/Fall 2010BAD JESUS EXPERIENCE - 10” MLP (Grey Inferno/Worst Case Scenario)


Bad Jesus Experience tuo mieleen bändin nimenä ensimmäiseksi jonkin hapsutakkirokkiryhmän. Tämä humalassa vaikeasti lausuttava yhtye teki kuitenkin vaikutuksen heti kun kuulin kaksi näytepiisiä MySpacesta. 10-tuumainen debyyttilevynsä ei tuottanut pettymystä. Ensimmäisellä kuuntelulla huomio kiinnittyi laulun rujouteen ja jonkinlaiseen puheenomaisuuteen (huutolausuntaa?) ja siitä huokuvaan vittumaisuuteen/kiukkuisuuteen. Ja kun lukee inhorealistisia sanoituksia, iskee naisvokalisti Sannan (tsekatkaa Tuomiopäivien Lapsien Painukaa vittuun EP) äänestä kajastava pirullinen sävy vielä kovempaa. Esimerkiksi Miss Mikkeli, jossa kuvataan uhrauksia joita julkisuudennälkäiset tyrkyt (“osaan laulaa, laa”) joutuvat tekemään päästäkseen uransa huipentumaan ehkä jopa niinkin pitkälle, että pääsevät juontamaan omaa TV-chattia: “tuottaja tulee ykköseen, ohjaaja tulee kakkoseen, aah, mä teen mitä vaan kunhan pääsen teidän ohjelmaan”. Kirjoitettuna tuokin pätkä saattaa kuulostaa hupaisalta, mutta se on kaukana hupaisasta Bad Jesus Experiencen esittämänä.

Parin kuuntelukerran jälkeen alkoi kiinnittää huomiota itse piiseihin ja soittoon. Bad Jesus Experiencellä on oma linja niissäkin. Jos ei jotain Käpertyjät-piisin riffin pientä rudipenimäisyyttä ota huomioon, on selviä vaikuttajia vaikea nimetä. Piiseissä on yllätyksiä, kohtia joita ei odota, hidastuksia. Tämä on aika omalaatuista anarkocrusthardcorepunkkia (?). Vähän kaikkea, ja tuloksena on jotakin hyvin oman kuuloista. Ja samalla virkistävän siloittelematonta ja rujoa.

Tuo Bad Jesus Experiencen rujous tulee läpi kaikessa: huudossa, musiikissa, soundeissa. Ja se toimii. Vaikutus on hieman sama kuin muinaisen italialaisen Eu’s Arsen kanssa, joka oli niin ruman kuuloista että se oli suorastaan kaunista; ja ennen kaikkea jotenkin äärimmäisen rehellisen kuuloista. Samalta tuntuu nyt. Tässä on jotain sellaista jalostamattomuutta, särmää, odottamattomuutta, jopa juuri sitä vaarallisuutta joka niin usein tuttuja ja turvallisia uomia pitkin kulkevasta tämän päivän punkista liian monesti puuttuu. Vihaa, halveksuntaa, vittuuntuneisuutta.

Olen myyty. Jos olisin levymoguli, niin tämän levyn olisin halunnut julkaista. worstcasescenario.fi (AH)

Toinen Vaihtoehto #228 (5/2010)

Tagged: ReviewBad Jesus ExperienceMRRToinen Vaihtoehto2010

3rd May 2012

Photo

Bad Jesus Experience - s/t 10” (GI10-001)
DemokratiaMiss MikkeliElukkaLajiVitun MoikkailijatKäpertyjätHerra OravaHäiriöitäMustaa MaaliaCo-release with Worst-case Scenario (2010)

Bad Jesus Experience - s/t 10” (GI10-001)

Demokratia
Miss Mikkeli
Elukka
Laji
Vitun Moikkailijat
Käpertyjät
Herra Orava
Häiriöitä
Mustaa Maalia

Co-release with Worst-case Scenario (2010)

Tagged: Bad Jesus Experience10 inch2010Worst-case ScenarioGrey Inferno RecordsPunkHardcore