2nd May 2012

Post

Reviews

CHESTBURSTER / STASI - split EP

What, are you retarded of something? How could you think this was good? Have you ever heard other bands besides your own? CHESTBURSTER sounds like shit, if we’re gonna call a spade a spade - absolute complete total shit. It’s like four guys who read about SLEEP of something started some garbage heavy metal band. Heavy metal is for losers; it’s the worst type of music that I have to be exposed to here. STASI sounds like another kind of shit, like late RAMONES filtered through the OBSERVERS (I’d laugh if I hadn’t choked and died swallowing my own tongue listening to these losers try and play). Oh, figures that this is from Europe, where everything sucks fucking dick (just like HELLACOPTERS). (BB)
(Grey Inferno / Mosh Part / Saiman Silakat)

MRR #330 Fall 2010Tiitisen lista in the making


Arvostelussa Stasin & Chestbursterin jakama 7-tuumainen levy.

Tiitisen listasta on sanottu paljon ja puhuttu kaikenlaista kyllästymiseen asti. Teinit kioskien lehtitelineillä kyselevät lööppejä lukiessaan, että kuka vitun Tiitinen ja mikä helvetin lista. Ja syystä kyselevät, sillä ihan valveutuneet aikuisetkaan eivät kunnolla osaa vastata varsinkaan viimeiseen kysymykseen.

Listan alkuperään liittyvä Itä-Saksan tiedustelupalvelu Stasi on hyvä nimi punkrockbändille. Helsinkiläinen kvartetti on muotoillut Stasin levynkannesta hienoimman mitä ehkä tänä vuonna on nähty. Siinä piikkilankaan kiedotut aivot näyttävät ukkospilveltä, josta lähtevät salamat taas muodostavat bändin nimen.

Stasin sanoituksissa on mukana kekseliästä sanaleikkiä. Perinteinen rock-hokema twist and shout on saatu muotoon ”gotta twist every word he says, gotta shout at his face, twist and shout, yeah”.

Vinyylin b-puolelta löytyvä Chestburster on hyvää punkrockia Dead Boys meets Sweatmaster -hengessä. Laulu tosin muistuttaa enemmän hardcorea kuin rokkia.

Stasi/Chestburster: split 7”. Grey Inferno Records, Moshpart Records & Saimaan Silakat 2010. Viisi tähteä. Jukka Vuorio

Voima 5/2010 STASI/CHESTBURSTER - 7” EP
(Grey Inferno/Mosh Part/Saimaan Silakat)

Stasin ensimmäinen piisi Syrup Song ihan oikeaa poppispunkkia, sopiva nimi piisillä siis. Meinasin sanoa, että poppispunkkia kimakkaäänisellä laulajalla, kunnes hoksasin että laulajahan on nainen, joten unohdetaan se kimakkaäänisyys. Kaunista musiikkiahan tämä on. Ja kertosäe on melkoisen tarttuva. Toisessa piisissä, Martian Fellowshipissä, heittäydytään vähän enemmän punk rock -linjoille. Stasista tulee jotenkin mieleen 1980-luvun loppupuoli tai 1990-luvun alkupuoli, jolloin tuli kuunneltua tällaisia popimpia bändejä ja jolloin niitä myös tuntui olleen todella paljon. Kivaa ja harmitonta musiikkia.
Chestbursterin puolella on vain yksi piisi, nimeltään Hooker Street, ja levyn kannessa onkin sitten hookerin kuvia, paljaine tisseineen. Tarkoitushakuisuutta? No, tämä onkin sitä rockia. Raskaasti jyräävää sellaista. Ja täytyy sanoa, että bändi on kehittynyt sitten ensimmäisen 7-tuumaisensa. Olisinkohan silloin aiemmin pohtinut arviossa pieniä Dinosaur Jr. -sukulaisuuksia. Nyt tämä kuulostaa vähän kuin Stooges-henkiseltä ja Sabbath-vartaloiselta stoner-bändiltä. Pelottavampaan suuntaan ollaan menossa. myspace.com/greyinfernorec. (AH)


Toinen Vaihtoehto #226 (3/2010)

Tagged: StasiChestbursterReviewToinen VaihtoehtoMRRVoima2010